3 Eylül 2012 Pazartesi

Şehir Plâncılaro Odası....


Şehir plancıları 

'Birlik Parkı'nı yargıya taşıdı

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara 100. Yıl İşçi Blokları'ndaki "Birlik Parkı"nın ranta açılmak istenmesini yargıya taşıdı.
Etkin Haber Ajansı / 19 Mart 2012 Pazartesi, 16:01
ANKARA- Ankara 100.Yıl İşçi Blokları'nda park alanı olarak tahsis edilen alanın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ranta açılmak istenmesine tepkiler sürüyor.
Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, konuyu yargının gündemine taşıdı.
Belediyelerin ihmal ve hatalarının bedelinin 100. Yıl halkına ödetilmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, "Birlik Parkı alanında, Ankara Büyükşehir Belediyesi 'kişisel hakları korumak' adına toplumun genel haklarını yok sayan uygulamalarla alanı yapılaşmaya açmaya çalışmaktadır" denildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Haziran 2011 tarihinde aldığı Meclis kararı ile "Birlik Parkı" alanını kamuya açık olmayan ve yapılaşma içeren parklara dönüştürerek sorunu üzerinden atmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de; 29.11.2011 tarihli kararı ile alanı 2,5 Emsalli Ticaret ve Konut alanı olarak planlayarak, aslen kamuya kazandırılması gereken yeşil alanda büyük ve haksız bir rant oluşturmaya çalışmaktadır" denildi.
"Birlik Parkı" ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kararını yargının gündemine taşıdıklarını hatırlatan Şehir Plancıları Odası, 29 Kasım 2011 tarihli kararı da bugün yargının gündemine getirdiklerini belirtti.
Halka açık park alanlarına yönelik rant planlarına tepki gösteren TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yeşil alandan rant elde etmeye yönelik girişimlere, çocukların oyun alanlarından, yaşlıların dinlenme alanlarından rant elde etmeye yönelik hukuksuzluklara karşı, toplumun haklarını korumak için mücadelesini geçmişte olduğu gibi gelecekte de kararlı biçimde sürdüreceğiz.
TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, usulsüz uygulamaları deşifre edildiği, rant aktarma girişimleri yargı kararlarıyla durdurulduğu için hırçınlaşan ve basın aracılığıyla hakaretler yağdıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, kararın altına imza atan belediye yetkililerini ve meclis üyelerini hukuka ve kamu yararına uygun hareket etmeye, enerjilerini Birlik Parkı’nı topluma kazandırmak için kullanmaya davet ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder